Domů Recepty Nevyhazujte starší chleba: Připravte si tuhle dobrotu z oblíbených surovin

Nevyhazujte starší chleba: Připravte si tuhle dobrotu z oblíbených surovin

ZDROJFalu végi kurta porta

Pokud jste doma našli starší chleba, který už ani zdaleka není tak křupavý a chutný, poradíme Vám skvělý tip, jak ho proměnit v úžasnou dobrotu. Podívejte se do lednice, vyberte si své oblíbené suroviny a pusťte se na to. Jedná se o výbornou večeři nebo pohoštění pro návštěvy. Jdeme na to.

Recept ze starého chleba
Zdroj: aluvegikurtaporta.blogspot.com

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • Pikantní salám (cca 70 g)
  • Šunku (cca 100 g)
  • Slaninu (cca 100 g)
  • 1 červenou cibuli nakrájenou
  • 200 g sýra (můžeme použít různé druhy sýra)
  • Rajčata, papriku, kečup apod.

Na vrch:

  • strouhaný sýr
  • Rozpuštěné máslo
  • Petrželku nebo zelenou cibulku

Jak budeme postupovat:

1) Na povrchu chleba uděláme hluboké zářezy příčně i podélně tak, abychom ho zcela nepřeřezali.

2) Nyní do zářezů naplníme přísady, které jsme si přichystali – můžete požít cokoliv, co máte po ruce.

3) Neváhejte přidat i plátky zeleniny (rajčata, papriku…). Chleba přendáme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.

4) Povrch potřeme máslem, posypeme sýrem – můžeme přidat i zelené bylinky.

Nepřehlédněte:
Fantastická bramborová kapsa plněná šunkou a sýrem - Prima inspirace

5) Přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Pak alobal sejmeme a necháme ještě 10-15 minut zapéct.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Inspirujte se také receptem na domácí kynuté těsto na chléb.

Zdroj receptu: aluvegikurtaporta.blogspot.com