Pokud patříte mezi milovníky tvarohových dezertů či už jen hledáte ideální mňamku k nedělní kávě, pak je tento dezert přesně to pravé pro vás! A o co že se konkrétně jedná? Dnes to konkrétně bude nadýchaná tvarohová buchta se zakysanou smetanou.
Spojení těchto dvou ingrediencí je prostě skvělé a sami budete překvapeni, jak rychle se po tomto dezertu u vás doma zapráší. Recept vás jistě osloví svou rychlou a jednoduchou přípravou. Zvládne jej připravit tedy téměř úplně každý. Do přípravy této tvarohové mňamky zapojte celou vaši rodinu ať také přiloží ruku k dílu 🙂
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou tvarohovou buchtu se zakysanou smetanou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
těsto
- 400 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 1 vejce
- 12 g prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce zakysané smetany
náplň
- 750 g tvarohu
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce dětské krupice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 pytlík vanilkového cukru
- kůra z půlky citronu
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si všechny ingredience na těsto smícháme v jedné misce. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 2 poloviny. Jakmile máme zpracováno, obě těsta zabalíme do potravinářské folie a umístíme do mrazáku.
2) Pokračujeme náplní a opět jako v prvním kroku, tak i teď smícháme všechny ingredience určené na náplň.
3) Dále si těsta vyndáme z mrazáku. Připravíme si také pečící plech, který si vyložíme pečícím papírem. První polovinu těsta si rovnoměrně nastrouháme na pečící plech. Tvarohovou náplň opět rovnoměrně rozetřeme na těsto. S druhou polovinou těsta zacházíme stejně jako s tou první. Těsto si tedy nastrouháme na tvarohovou směs.
4) Pečeme při 200 stupních zhruba 20-30 minut.
Dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na nadýchanou tvarohovou buchtu se zakysanou smetanou také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na fantastické medové řezy s ořechy a bílou čokoládou.
Zdroj receptu: citromhab.blogspot.com