V dnešním článku Vám přinášíme recept na vynikající krémový zákusek, který si každý zamiluje. Tento dezert láme všechny rekordy. Možná je to tím, že se snad nenajde nikdo, komu by nechutnal. Je opravdu úžasný! Je skládán ze tří krémů, které vykouzlí úžasnou chuť. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 g mletých pekanových ořechů
- 3 PL kr. cukru
- 125 g másla v pokojové teplotě
- 250 g polohrubé mouky
Na tvarohový (mascarpone) krém:
- 250 g jemného tvarohu nebo mascarpone
- 200 g moučkového cukru
- 1 smetana na šlehání 33%
Na vanilkový krém:
- 1 balíček vanilkového pudingu bez vaření (můžete použít i obyčejný puding a klasicky ho uvařit)
- 450 ml plnotučného mléka
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 2-3 lžíce kr. cukru
Na čokoládový krém:
- 1 balíček čokoládového pudingu bez vaření (můžete použít i obyčejný puding a klasicky ho uvařit),
- 450 ml plnotučného mléka,
- 1/2 kelímku zakysané smetany,
- 2 lžíce kr. cukru.
Na vrch:
- 2 smetany ke šlehání
- 2 ztužovače do šlehačky
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 2 lžíce kr. cukru
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta je velmi jednoduchá – vše smícháme v misce a vtlačíme na dno připravené formy vymazané máslem. Nejlepší je udělat to rukama, kterými těsto rovnoměrně vtlačíme na dno. Dáme péct do vyhřáté trouby při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
2) Připravíme si krémy. Buď uvaříme klasický pudink – z prášků, mléka a cukru a pak do něj vmícháme kysanou smetanu nebo připravíme krémy na studeno. Pudinky bez vaření vyšleháme s mlékem a vmícháme kysanou smetanu a dosladíme podle chuti.
3) Do mísy si vložíme tvaroh a cukr. Mixérem pořádně rozmixujeme. Zvláště si vyšleháme šlehačku a po vyšlehání spojíme s tvarohem.
4) Na tvarohovou nebo mascarpone náplň si vyšleháme cukr s tvarohem nebo mascarpone a následně přimícháme vyšlehnou smetanu.
5) Upečené ořechové těsto vyjmeme, necháme vychladnout. Na vychladlé těsto vrstvíme krémy. Nejdříve tvarohový (mascarpone), potom vanilkový, čokoládový a na vrch si šlehačku. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou, nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Zdroj receptu: sintayes.gr