Jablečný koláč z jedné mísy: Stačí zamíchat jablka spolu s těstem a dát do formy

Není snad typičtější ovoce pro české sladké pokrmy a dezerty než právě jablka. Přinášíme Vám vynikající recept na jablečný koláč, který v tomto období je velmi aktuální, protože jablka dozrávají i v našich zahradách. Určitě ho vyzkoušejte, je velmi jednoduchý na přípravu a chutný. Pojďme na to.

Zdroj: bucatarianoastra.online

Co budeme potřebovat:

  • 5 kyselých jablek
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 středně velké vejce
  • 250 gramů kr. cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g pšeničné hladké mouky
  • citronová šťáva
  • 0,5 balení prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
dále:
  • Máslo na vymazání formy
  • Mouka na posypání formy
  • Cukr v prášku na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Jablka si nejdříve oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Potom čtvrtiny nakrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.

2) Všechny ostatní ingredience dáme do velké mixovací mísy a důkladně ale pomalu promícháme. Výsledkem je hladké těsto.

3) Plátky jablek přendáme do těsta, pak směs vložíme do kulaté dortové formy, která je natřena máslem a vysypaná moukou.

4) Plech s těstem vložíme do trouby na 180 ° C a pečeme asi 45 minut dozlatova.

5) Nakonec italský jablečný koláč vydatně posypeme práškovým cukrem.

TIP: Italský jablečný koláč chutná nejlépe, když je vlažný.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud se Vám tento recept na zákusek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na krémový zákusek s čokoládovou polevou.