V dnešním článku si ukážeme postup, díky kterému připravíte ten nejlahodnější krémový tvarohový koláč, kterému nikdo neodolá. Má velice jednoduchou a rychlou přípravu, kterou zvládne i začátečník. Pojďme se na něj podívat.
Co budeme potřebovat:
Na náplň:
- 20 dkg sušenek
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce vody
- 40 dkg ricotty
- 6 lžící cukru
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 vejce
- 2 lžíce mouky
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička strouhané citronové kůry
Jak budeme postupovat:
1) Mleté sušenky smícháme s rozpuštěným vlažným máslem a vodou. Pokud je těsto příliš hutné, zředíme ho trochou vody, pokud je příliš řídké, přidáme ještě trochu sušenek.
2) Formu s odnímatelnou stranou vyložíme pečicím papírem a těsto do formy utlačíme.
3) Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 7 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout.
4) Suroviny na náplň smícháme dohromady a tak, že smícháme ricottu s cukrem, poté přidáme mouku, zakysanou smetanu, vanilku, citronovou šťávu a citronovou kůru.
5) Vejce rozdělíme na polovinu a žloutky se smíchají s ricottovou hmotou.
6) Připravíme sníh z bílků. Smícháme opatrně dohromady.
7) Nakonec náplň nalijeme na sušenky a pečeme 60 minut na 180 stupňů.
8) Poté tvarohový koláč vyndáme a necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem. Můžeme k němu také podávat čerstvé ovoce a šlehačku.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Zdroj receptu: lifehack.org