Pokud zbožňujete ovocné dezerty alespoň z poloviny tak jako já, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes jsme si pro vás totiž připravili inspiraci na snadný a rychlý dezert! Konkrétně se jedná o jahodovou buchtu. Pokud samozřejmě neholdujete jahodám, můžete je nahradit jiným ovocem například borůvkami či malinami.
Samotná příprava tohoto dezertu je velice snadná a časově nenáročná. Velkou výhodou této ovocné mňamky je také to, že na přípravu vám postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma.
Pokud tedy hledáte něco chutného k odpolední kávě, pak je vaše hledání u konce. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto jednoduchou jahodovou buchtu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 2 ks vajec
- 120 g cukru
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 šálek mléka
- vanilkový extrakt
- prášek do pečiva
- jahody
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si v jedné míse smícháme prášek do pečiva společně s moukou. Ve druhé míse si rozšleháme vejce, přidáme cukr, máslo, vanilku a mouku. Vše důkladně promícháme a slijeme dohromady. Opět promícháme.
2) Dále si připravíme plech, tak že ho vymažeme olejem a posypeme trochou mouky. Poté do něj nalijeme směs, kterou jsme vytvořili.
3) V dalším kroku si pořádně omyjeme jahody a nakrájíme na půlky. Poté naskládáme jahody na těsto.
4) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut. Nakonec můžeme přizdobit moučkovým cukrem a, nebo šlehačkou.