Také zbožňujete mléčné řezy či dezerty zalité čokoládovou polevou? V tom případě jste tu na správném místě! Dnes si totiž společně přichystáme výborné mléčné řezy s čokoládovou polevou. Recept vás jistě osloví svou absolutně jednoduchou přípravou, hotovo jej máte za pár desítek minut! Spojení mléčného krému a rozpuštěné čokolády je prostě výborné. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto mléčné řezy s čokoládovou polevou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 350 g polohrubé mouky
- kostku másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 ks vajec
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kakaa
- 1 pytlík prášku do pečiva
krém
- 1,5 l mléka
- 3 pytlíky vanilkového pudinku
- 200 g moučkového cukru
- kostka másla
na vrch
- čokoláda na polevu
Jak postupovat:
1) začneme tím, že si klasicky uvaříme všechny pudinky. Přidáme také moučkový cukr. Do uvařeného pudinku přidáme kostku másla. Necháme vychladnout.
2) Pokračujeme těstem. Všechny suroviny si smícháme a vypracujeme těsto. Dále si připravíme plech, který si vysteleme pečícím papírem a posypeme moukou.
3) Těsto pečeme při 200 stupních. Zdali je těsto hotové, zkoušíme špejlí. Nemělo by se lepit.
4) Jakmile těsto vychladne, tak si ho podélně rozřízneme na půl. Spodní díl si namažeme studeným krémem a přiložíme i druhý plát.
5) Na úplný konec si rozpustíme čokoládu v parní lázni a poté rovnoměrně nalijeme na vrchní plát. Máme hotovo!