Pomalu a jistě se nám blíží jarní dny, kdy sluníčko už začně dopřávat a teploty se začnou zvyšovat. Během takových teplých dnů bychom se nejraději vyhnuli hodinám stráveným u rozpálené trouby. Proto se snažíme takovým receptům, které to všechno zahrnují, vyhnout. Naopak jednoduché a svěží recepty jsou v domácnosti vřele vítány. Jestliže si nechcete odpírat během teplých dnů sladké, představujeme Vám tento zákusek – čokoládové lasagne!
Jistě už jste sami ochutnali klasický italský pokrm – lasagne, jehož příprava je inspirací pro vytvoření sladké varianty. Na rozdíl od slané podoby si tento dezert připravíte doma bez použití trouby rychle a snadno. Pojďme se podívat, jak na to.
Ingredience:
- 300 g čokoládových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 100 g práškového cukru
- 200 g smetanového sýra (např. žervé)
- 200 g smetany
- trochu kůry a šťávy z citronu
- 2 čokoládové pudinky bez vaření
- 1 l mléka
- 150 g smetany
- čokoláda na ozdobu
Postup:
- V sáčku rozdrtíme čokoládové sušenky, které následně smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs poté rovnoměrně vložíme na dno formy, kde ji řádně stlačíme.
- Směs necháme odležet v lednici a mezitím smícháme smetanový sýr s cukrem, citronovou šťávou a kůrou.
- Nakonec vmícháme smetanu, touto směsí (její 1. polovinu) potřeme sušenkový základ a opět odložíme do lednice.
- Podle návodu uvaříme pudink, který poté navrstvíme na smetanový krém. Pudinkovou vrstvu nakonec potřeme druhou polovinou smetanové směsi.
- Poslední vrstvu můžeme posypat čokoládovými hoblinkamina ozdobu. A než si na něj pochutnáme, necháme ho minimálně na hodinu ztuhnout v lednici.