Dnešní recept na jablečný dezert s výborným vanilkovým krémem vás nadchne především svou chutí a také snadnou a rychlou přípravou. Vy tak nebudete muset trávit zbytečně mnoho času v kuchyni a budete mít tak více času na jiné aktivity. Spojením jablek a vanilkového krému nám vzniká nezapomenutelná chuť. Jsem tedy přesvědčena, že se tento dezert stane pravidelnou součástí vaší kuchyně. Pojďme si tedy tuto buchtu připravit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- sůl
- 2 lžíce cukru
- pytlík prášku do pečiva
- 150 ml teplé vody
krém
- 2 pytlíky vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 7 lžic cukru
jablečná náplň
- 1 kg jablek
- 2 lžíce cukru
- citronová šťáva
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si prosejeme mouku. Dále přidáváme prášek do pečiva, máslo, cukr, sůl a také teplou vodu. Vše důkladně promícháme do podoby hladkého a nadýchaného těsta. Směs poté umístíme na 15 minut do lednice.
2) Po 15 minutách vyndáme a rozdělíme těsto na 3 stejné části.
3) Dále si připravíme pudink, tak jak jej známe. Pokračujeme s jablky, které si oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s citronovou šťávou a na mírném ohni vaříme cca 2-3 minuty.
4) Těsto si rozválíme. První část umístíme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Na těsto umístíme jablečnou směs a na směs znovu plát těsta. Poté na těsto umístíme vanilkový krém a přikryjeme posledním plátem těsta.
5) Pečeme při 180 stupních zhruba 40 minut. Nakonec přizdobíme moučkovým cukrem. Máme hotovo!