Pokud patříte do skupiny milovníků jablečných dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme jablečný koláč se zakysanou smetanou.
Známe to všichni, hosté za dveřmi a my nemáme nic na stůl. Právě proto jsme si pro vás dnes přichystali dezert, který je časově nenáročný a budete ho mít připravený za pár desítek minut. Spojení jablek se zakysanou smetanou je silně návykové a první sousto vás přenese do říše blaha. Proto si tento recept dobře zapamatujte, neděláte ho naposled! Nalákali jsme vás? Pojďme si tedy společně přichystat tento jablečný koláč
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
těsto
- 400 g polohrubé mouky
- 230 g másla
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 230 g zakysané smetany
- půl hrnku cukru
- 2 lžíce škrobu
náplň
- 5 ks jablek
- 1 citron
- 1 šálek cukru
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny ingredience určené na těsto. Důkladně promícháme a vypracujeme si hladké těsto, z kterého si oddělíme zhruba 1/3, tu vložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 umístíme do lednice.
2) Dále si umyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka. Přidáme citronovou šťávu a cukr.
3) Zhruba po 30 minutách vyndáme obě těsta. Větší těsto umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně rozetřeme jablečnou směs a přikryjeme menším plátem těsta.
4) Pečeme při 180 stupních do zlatova. Po vyndání a vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem.