Dnešní recept na výborné domácí houstičky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Martiny Gregorové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Jakmile tyto domácí houstičky vyzkoušíte, už nikdy si na ty kupované nevzpomenete. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné domácí houstičky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 2-3 vejce
- 230 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- kostka droždí 42 g
- vejce na potření
- na zdobení mák, kmín, hrubá sůl, sezam
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si jednoduše smícháme všechny uvedené ingredience. Necháme vzejít kvásek a cca hodinu necháme kynout.
2) Poté začneme z těsta tvořit jednotlivé bochánky. Skládáme na plech, kde necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme zdobením, které máme rádi.
3) Pečeme při 200 stupních dozlatova. Necháme vychladnout a máme hotovo!