Hrnečkový recept na jogurtový dezert s kakaem: Snadná a rychlá příprava!

Dnešní recept na jogurtový dezert s kakaem se vám ihned zalíbí, a to především díky své jednoduché hrnečkové přípravě. Pokud tedy hledáte inspiraci ke kávě či k víkendové snídani do postele, pak jste tu na správném místě. Jak jsme již zmínili jedná se o hrnečkový recept. Příprava je tedy velice jednoduchá a časově nenáročná. Navíc vám k přípravě postačí pouze pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Tento jogurtový dezert je velice oblíben mezi dětmi. Dobře si tedy tento recept zapamatujte, rozhodně jej neděláte naposled. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento jogurtový dezert!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Jogurtový dezert s kakaem
Zdroj: Bidista.com

Co budeme potřebovat:

  • 1 hrnek jogurtu
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 šálek cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme jogurt s jedlou sodou. Dobře jej promícháme.

2) V druhé míse si smícháme cukr, hladkou mouku a kakao. Opět důkladně promícháme. Nyní smícháme s jogurtovou směsí.

3) Tuto kakaovou směs naneseme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme při 190 stupních zhruba 25 minut.

4) Po dopečení a vychladnutí pomažeme kysanou smetanou s cukrem a bohatě zasypeme kakaem. Můžeme také přidat jiné věci, které máme rádi jako například oříšky či kokos. Poté umístíme na pár desítek minut do lednice. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na jogurtový dezert s kakaem také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výborné tvarohové šneky.