Dnes si společně přichystáme výborné tvarohové šneky, které vás okouzlí především svou snadnou a rychlou přípravou, vy tak budete mít více času na jiné aktivity. Pokud tedy patříte do skupinu milovníků tvarohových dezertů, pak jste tu správně! Spojením tvarohu a zakysané smetany nám vznikne opravdu fantastická chuť, kterou si ihned zamilujete. Pojďme si tedy tento dezert přichystat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 350 g hladké mouky
- kostku droždí
- 100 ml mléka
- 50 g cukru
- 50 g másla
- 70 g zakysané smetany
- špetku soli
náplň
- 500 g tvarohu
- je vejce
- 100 g cukru
poleva
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce cukru
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si do teplého mléka vmícháme droždí, přidáme půl lžičky cukru a 2-3 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek, zhruba 30-40 minut.
2) Pokračujeme tím, že si v míse smícháme všechny sypké přísady. Přidáme máslo a také smetanu. Vše důkladně promícháme.
3) Kvásek zapracujeme do zbylých surovin a uhněteme těsto. Těsto nechte odpočinout 10-15 minut. Odpočinuté těsto znovu prohněteme. Těsto nyní přikryjeme a necháme na teplém místě nakynout.
4) Pokračujeme náplní. Smícháme si tvaroh, vejce a také cukr.
5) V dalším kroku si rozválíme těsto zhruba na tloušťku 1 cm. Na těsto si rovnoměrně rozprostřeme náplň a poté začneme rolovat. Poté si roládu nakrájíme a začneme skládat na plech. Pečeme při 180-200 stupních dozlatova.
6) V posledním kroku si smícháme smetanu s cukrem. Jakmile se šneci upečou, naneseme smetanu a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!!!