Hledáte-li ideální krém pro váš dezert, pak je vaše hledání u konce! Dnes si totiž společně přichystáme fantastický vanilkový krém, který se hodí do všech možných dezertů. Velkou výhodou tohoto krému je, že jej máte za pár minut připravený a zvládne to téměř každý kuchařský začátečník. Vy se tak nebudete muset zbytečně zdržovat kvůli obyčejnému krému.
Na přípravu vám postačí pouze pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Spojením těchto pár věcí dostaneme lahodný krém, který ještě více podtrhne váš už tak výborný dezert. Dobře si tedy tento recept uložte, neděláte jej rozhodně naposled. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný vanilkový krém, který se hodí téměř do všeho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 200 g másla
- 2 ks vajec
- 4 lžíce cukru
- 100 ml mléka
- vanilkový lusk
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si vyšleháme vejce s cukrem. Tuto směs si nalijeme do mléka. Tuto směs poté začneme zahřívat na mírném plamenu. Stále mícháme, dokud nám směs nezhoustne.
2) Jakmile se nám mléko začne vařit odstavíme z plamene. Za tepla přidáme vanilku.
3) V posledním kroku necháme směs vychladnout. Máslo si necháme rozpustit a už do chladného krému začneme přidávat po lžičkách. Poté vše důkladně vymícháme až do podoby hladkého a nadýchaného krému. Máme hotovo!