Pokud také máte rádi všemožné druhy bábovek či jen hledáte novou inspiraci k vám domů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme výbornou, dvoubarevnou bábovku, která je navíc zalitá čokoládovou polevou. Příprava této bábovky je velice jednoduchá a zvládne ji připravit téměř každý kuchařský začátečník. Není třeba se tedy bát, že byste mohli cokoliv pokazit. Jedno sousto této bábovky vás přenese do říše blaha, které jen tak nebudete chtít opustit. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto dvoubarevnou bábovku zalitou čokoládovou polevou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
tmavá část
- 4 lžíce kakaa
- 150 g cukru
- 180 g hladké mouky
- půl prášku do pečiva s lžičkou octa
- špetka soli
- vanilková esence
- 240 ml horké vody
- 60 ml oleje
světlá část
- 100 g cukru
- 200 g hladké mouky
- půl prášku do pečiva
- špetka soli
- 240 ml horké vody
- vanilková esence
- 60 ml oleje
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny suché ingredience v jedné míse pro světlou část, v druhé míse pak pro tu tmavou. To samé platí pro tekuté ingredience.
2) V dalším kroku si smícháme suché ingredience s tekutými. Vše důkladně promícháme. Stále nám ale zůstane zvlášť tmavá směs a zvlášť světlá směs.
3) Nyní si připravíme bábovkovou formu, kterou si vymažeme a vysypeme. Poté střídavě lijeme těsta do formy. Pečeme při 170 stupních zhruba 35–40 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem či rozpuštěnou čokoládou.