V dnešním článku si ukážeme recept na přípravu fantastického dortu ze zakysané smetany, který připravíte bez pečení a navíc chutná jako zmrzlina. Tento dort si zamiluje celá Vaše rodina. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat, a jak budeme postupovat.
Co budeme potřebovat:
Na krém:
- 7,5 lžic cukr. Kr (150 g)
- 2,5 lžic hladké mouky (50 g)
- 2 ks vejce
- 400 g tučné zakysané smetany ( ideálně 20% )
- 100 g másla
- 2 ČL vanilkového cukru (10 g)
Na základ:
- 300 g sušenek
- 120 g másla
- 1-2 lžic mléka
Jak postupovat:
1) V hrnci spojíme cukr a mouku, přidáme vejce a vymícháme dohladka. Následně přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Přendáme na plamen a za stálého míchání povaříme přibližně 2 minuty. Konzistence by měla být stejná jako pudink. Hrnec i s krémem přendáme do nádoby s ledem nebo studenou vodou. Krém promícháme a ochladíme, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
2) Na základ si vezmeme sušenky (můžou být obyčejné nebo čokoládové) a rozdrtíme je. Do drti přidáme rozpuštěné máslo, mléko (podle potřeby) a promícháme.
3) Třetinu sušenkové drtě si uložíme stranou a zbytek navrstvíme do formy. Důkladně uhladíme a navrstvíme i na strany formy. Následně formu uložíme na 1 hodinu do lednice.
4) Změklé máslo (100 g) rozšleháme pomocí mixéru, podle chuti přidáme vanilín a prošleháme.
5) Vyšleháme vychladnutý krém a po kouskách smícháme s máslem.
6) Vzniklý krém uložíme do formy na sušenkový základ, posypeme zbytkem sušenkové drti a zakryjeme alobalem.
7) Necháme vychladnout nejméně 5 hodin a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť.
VIDEO NÁVOD:
Pokud se Vám článek na fantastický nepečený dort líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují.