Ačkoli je na pečení cukroví možná trochu brzy, tak na medovníkové koule brzy nikdy není! Jejich chuť si můžete vychutnat během celého roku.
U nás je děláme každým rokem a nyní jsme si nafotili celý postup, abyste si na této delikatese pochutnali i ve Vašich domovech!
Ingredience:
– na placku:
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 4 polévkové lžíce medu
- (200g moučkového cukru – u nás doma dáme spíš více medu a cukr nepřídáváme)
– na krém:
- 1 karamelové kondenzované mléko (salko)
- 1 máslo
Postup:
- Smícháme ingredience na těsto, vytvoříme si placku a pečeme asi 10 minut na 180°. Po vychladnutí nalámeme placku na kousky a rozmixujeme na jemné drobečky.
2. Trošku drobečků si odsypeme do menší misky, ve které budeme následně koule obalovat.
3. Do misky dáme změklé máslo a salko. Našleháme do hladkého krému.
4. Krém přidáme do misky s drobečky a pořádně zpracujeme do hmoty, kterou necháme na 2 hodiny odpočinout v lednici.
5. Z hmoty poté modelujeme kuličky, které následně obalíme v drobkách. Na obalení však můžeme použít i rozmixované oříšky, skořici nebo kokos. Nechte se vést svou chutí 🙂 DOBROU CHUŤ!