Domů CUKROVÍ Recept na vynikající medovníkové koule, které jsou naším celoročním cukrovím!

Recept na vynikající medovníkové koule, které jsou naším celoročním cukrovím!

18870

Ačkoli je na pečení cukroví možná trochu brzy, tak na medovníkové koule brzy nikdy není! Jejich chuť si můžete vychutnat během celého roku.

U nás je děláme každým rokem a nyní jsme si nafotili celý postup, abyste si na této delikatese pochutnali i ve Vašich domovech!

Ingredience:
– na placku:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 4 polévkové lžíce medu
  • (200g moučkového cukru – u nás doma dáme spíš více medu a cukr nepřídáváme)

– na krém:

  • 1 karamelové kondenzované mléko (salko)
  • 1 máslo

Postup:

  1. Smícháme ingredience na těsto, vytvoříme si placku a pečeme asi 10 minut na 180°. Po vychladnutí nalámeme placku na kousky a rozmixujeme na jemné drobečky.
Zdroj: Primainspirace.cz
Zdroj: Primainspirace.cz

2. Trošku drobečků si odsypeme do menší misky, ve které budeme následně koule obalovat.

Zdroj: Primainspirace.cz

3. Do misky dáme změklé máslo a  salko. Našleháme do hladkého krému.

Zdroj: Primainspirace.cz
Zdroj: Primainspirace.cz

4. Krém přidáme do misky s drobečky a pořádně zpracujeme do hmoty, kterou necháme na 2 hodiny odpočinout v lednici.

Zdroj: Primainspirace.cz
Zdroj: Primainspirace.cz

5. Z hmoty poté modelujeme kuličky, které následně obalíme v drobkách. Na obalení však můžeme použít i rozmixované oříšky, skořici nebo kokos. Nechte se vést svou chutí 🙂 DOBROU CHUŤ!

Zdroj: Primainspirace.cz
Zdroj: Primainspirace.cz
Zdroj: Primainspirace.cz