V dnešním článku jsme si pro Vás připravili fantastický recept. Určitě si i Vy rádi připravíte v chladném podzimu úžasný teplý jablečný koláč, který zachutná úplně každému. Famózní chuť s tou nejjemnější chutí Vás určitě mile překvapí. Pusťte se do přípravy tohoto lahodného jablečného koláče a překvapte své blízké.
Co budeme potřebovat:
- 2 jablka
- 3 ČL moučkového cukru
- 1 vejce
- citrónová šťáva
- 100 g krystalového cukru
- 125 ml mléka
- 40 ml rostliného oleje
- 200 g mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- moučkový cukr na posyp
Jak budeme postupovat:
1) Pustíme se do přípravy jablek. Jedno jablko oloupeme, zbavíme se jadérek a nakrájíme na kostky. Následně ho pokapeme citrónovou šťávou a osladíme 3 lžičkami cukru. Druhé jablko si také oloupeme, očistíme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme do mísy k prvnímu jablku a zamícháme.
2) Teď se pustíme do přípravy těsta. Do mísy si rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme metličkou. Následně přidáme mléko, olej a po kouskách přimícháme mouku. Nakonec přidáme i prosátý prášek do pečiva. Mícháme dokud nám nevznikne homogenní hmota.
3) Jablka nakrájená na měsíčky si odebereme, protože je budeme ukládat navrch. Jablka nakrájená na kostky přimícháme do těsta. Vysteleme si formu pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Povrch uhladíme a naskládáme měsíčky jablek.
4) Následně koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35-40 minut.
5) Hotový koláč necháme vychladnout a posyme moučkovým cukrem.
VIDEO NÁVOD:
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na vynikající mřížkovanou buchta s tvarohovou náplní a marmeládou – Tu chuť si zamilujete!