Pečené brambory s česnekem, cibulí a anglickou slaninou – dokonalá příloha i hlavní chod

0
Zdroj: Katerina Vonsakova
Pečené brambory nikdy nezklamou, ale když je doplníte voňavým česnekem, sladkou červenou cibulí a křupavou anglickou slaninou, povýší se na úplně jinou úroveň. Tento jednoduchý recept je ideální jako příloha k masu nebo samostatný rychlý oběd či večeře. Chuťově bohaté, křupavé zvenku a měkké uvnitř – prostě lahůdka.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g anglické slaniny
  • Olej podle potřeby
  • Sůl podle chuti

Postup přípravy

1) Brambory oloupejte (nebo jen dobře omyjte se slupkou) a nakrájejte na měsíčky či kostičky.

2) Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzduch).

3) Plech vyložte pečicím papírem, lehce pokapejte olejem a rozložte na něj brambory. Osolte a promíchejte, aby se olej rovnoměrně dostal na všechny kousky.

4) Pečte, dokud brambory nezačnou zlátnout a nebudou skoro hotové (asi 25–30 minut).

5) Přidejte na plátky nakrájenou červenou cibuli, plátky česneku a kostičky anglické slaniny. Zlehka promíchejte.

6) Snižte teplotu trouby na 180 °C a dopečte ještě 10–15 minut, aby se chutě krásně spojily a slanina byla křupavá.

Tipy pro dokonalou chuť

  • Brambory můžete před pečením lehce obalit v bylinkách – skvělý je rozmarýn, tymián nebo majoránka.
  • Pokud chcete výraznější chuť, přidejte k bramborám mletou papriku nebo chilli vločky.
  • Podávejte s čerstvým salátem nebo jogurtovým dipem pro osvěžení.

Obložená krkovička na plechu: Rodinný oběd, který změní Vaši neděli

Závěr

Pečené brambory s česnekem, cibulí a anglickou slaninou jsou jednoduchým, ale přesto nesmírně chutným receptem. Díky kombinaci křupavých brambor, šťavnaté slaniny a voňavého česneku se hodí jak k rodinné večeři, tak i jako rychlá pochoutka pro hosty. Vyzkoušejte je a zjistíte, že se stanou vaší oblíbenou klasikou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!