Hledáte recept na jemné a lahodné cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte koláčky, které jsou jemnější než klasické linecké! Tajemství spočívá v kombinaci solamylu, vanilkového pudinku a zakysané smetany v těstu.
Koláčky jsou ideální nejen ke kávě, ale také jako součást svátečního cukroví. Slepují se marmeládou a můžete je obalit v ořeších, kokosu nebo cukru. Pojďme na to krok za krokem!
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!
Koláčky s pudinkem a zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 20 dkg solamylu
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 20 dkg hladké mouky
- 20 dkg tuku (HERA)
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
- 1 žloutek
- 3 lžíce zakysané smetany
- nastrouhaná citronová kůra
- marmeláda na lepení
Jak budeme postupovat:
1. Nejdříve promícháme všechny sypké přísady a následně přidáme žloutek, máslo a smetanu. Vypracujeme jednotné těsto, které zabalíme do folie a necháme 24 hodin v lednici.
2. Poté těsto vyválíme na moukou posypané pracovní desce a vykrojíme tvary, které následně upečeme při teplotě 180 stupňů. Čas pečení si je třeba hlídat, jelikož každá trouba peče jinak. Důležité je, aby byl povrch světloučký.
3. Upečené kousky následně slepíme marmeládou a obalujeme. Můžeme použít ořechy, kokos, čokoládu nebo jen moučkový cukr.
TIP: Aby Vám ořechy držely na těstu, potřete ho šťávou z kompotu a obalte.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.