Na zdlouhavé vaření není vždy čas, ale to neznamená, že bychom si nemohli dopřát chutné teplé jídlo každý den. Tyto obložené vepřové kotlety pečené v troubě jsou nenáročné na přípravu a přitom chuťově naprosto skvělé. Hodí se na běžné všední dny, ale klidně i na sváteční stůl.
Kombinace křehkého masa, cibule, okurek a sýra potěší každého milovníka domácí kuchyně.
Obložené vepřové kotlety pečené v troubě:
Co budeme potřebovat:
- 6 ks vepřových řízků
- 150 g tvrdého sýra
- 1 cibuli
- 2 kyselé okurky
- 10 g kopru
- 3 PL majonézy
- 1 lžičku hořčičných semen
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
Jak budeme postupovat:
1️⃣ Vepřové řízky položte vedle sebe a z obou stran je nařežte do tvaru mřížky. Osolte, opepřete a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
2️⃣ Smíchejte majonézu s hořčičnými semínky a každé maso z jedné strany touto směsí potřete.
3️⃣ Nakrájejte cibuli i okurky na kolečka. Na každý plátek masa naskládejte cibuli, poté okurky a vše posypte strouhaným sýrem.
4️⃣ Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
5️⃣ Hotové kotlety posypte nasekaným koprem a podávejte například s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
💡 Tip:
Pokud nemáte hořčičná semínka, můžete použít i dijonskou hořčici. Skvěle se také hodí přidat na maso plátek šunky pod sýr.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:
- Moravský vepřový plátek na pivu s česnekem a hořčicí: Dokonalý oběd s pečenými bramborami
- Jednoduché a rychlé vepřové kotlety na cibulce: Měkké maso, které se rozpadá na jazyku
- Vyzkoušejte tento recept na cikánskou vepřovou pečeni