Hledáte inspiraci na lahodný dezert plný svěžích jablek, skořice a vůně vanilky? Tato jemná jablečná roláda vás okouzlí svou nadýchanou texturou a snadnou přípravou. Ideální volba k odpolední kávě nebo horkému čaji, kterou zvládne připravit úplně každý.
Postupujte podle našeho jednoduchého receptu krok za krokem a užijte si dokonalý výsledek.

Jemná jablečná roláda s vůní skořice a vanilky
Co budeme potřebovat:
Jablečná náplň:
- 8 ks zelených jablek (najemno nastrouhaných)
- 3 lžíce cukru
- 2 lžičky mleté skořice
Těsto:
- 3 vejce
- 240 ml cukru (1 šálek)
- 1 balení vanilkového cukru
- 120 ml mléka (½ šálku)
- 360 ml hladké mouky (1,5 hrnku)
- 1 balení prášku do pečiva
Na zdobení:
- moučkový cukr (prosátý)
Jak budeme postupovat:
🔸 1. Jablečná náplň
Jablka očistěte, nastrouhejte a smíchejte s cukrem a skořicí. Vařte asi 20 minut, dokud nezměknou.




🔸 2. Příprava těsta
Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte mléko, hladkou mouku a prášek do pečiva, vše dobře vyšlehejte do hladkého těsta.




🔸 3. Spojení náplně a těsta
Jablečnou směs rovnoměrně rozprostřete na plech s pečicím papírem, přelijte připraveným těstem a uhlaďte.


🔸 4. Pečení
Pečte při 160 °C (horkovzduch) asi 25 minut, dokud roláda nezíská zlatavou barvu.

🔸 5. Formování rolády
Ještě teplou roládu opatrně překlopte, odstraňte papír a ihned srolujte.




🔸 6. Servírování
Nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte nakrájené na plátky.

🌟 Tipy na vylepšení receptu:
- Do jablečné náplně můžete přidat hrst nasekaných vlašských ořechů nebo rozinek.
- Hotovou roládu servírujte s vanilkovou zmrzlinou nebo domácí šlehačkou.
- Roládu je možné pokapat karamelovou nebo vanilkovou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.