Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem a čokoládovou polevou

Tyto pařížské rohlíčky s jemným karamelovým krémem a křupavou čokoládovou polevou jsou lahodným zákuskem, který potěší každého milovníka sladkého. Jsou ideální ke kávě, na oslavy nebo jako sladká odměna jen tak pro radost. Přestože vypadají luxusně, jejich příprava je jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem a čokoládovou polevou
Zdroj: Ilona Patkolová

Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 100 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • 1 polévková lžíce hladké mouky

Na karamelový krém:

  • 150 g másla (měkkého)
  • 4 lžíce domácího karamelu (nebo hotového karamelového krému)

Na čokoládovou polevu:

  • 100 g tmavé čokolády
  • 1 lžíce másla (pro hladší konzistenci)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta:

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte mleté ořechy a mouku a opatrně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Připravte si cukrářský sáček s kulatým hrotem. Těsto naplňte do sáčku a tvarujte rohlíčky buď přímo na plech vyložený pečicím papírem nebo do silikonové formy. Pokud používáte silikonovou formu, z tohoto množství připravíte přibližně 30 malých rohlíčků. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 10–12 minut, dokud rohlíčky nezezlátnou. Nechte je zcela vychladnout, než je budete plnit krémem.

Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem a čokoládovou polevou
Zdroj: Ilona Patkolová
2. Příprava karamelového krému:

Máslo vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte karamelový krém a šlehejte, dokud nezískáte hladký a nadýchaný krém. Krém vložte do cukrářského sáčku a nastříkejte ho na každý upečený rohlíček. Rohlíčky dejte na chvíli do lednice, aby krém zpevnil.

Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem a čokoládovou polevou
Zdroj: Ilona Patkolová
3. Příprava čokoládové polevy:

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni spolu s máslem, aby byla poleva hladká a lesklá. Vychlazené rohlíčky namáčejte vrchní stranou do čokoládové polevy. Položte je na pečicí papír a nechte čokoládu ztuhnout. Pro urychlení můžete dát rohlíčky na chvíli do lednice.

Pařížské rohlíčky s karamelovým krémem a čokoládovou polevou
Zdroj: Ilona Patkolová
4. Servírování:

Rohlíčky jsou nejlepší vychlazené, kdy se chutě krásně propojí a krém pevně drží tvar. Uchovávejte je v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží čerstvé až několik dní.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Fantastické arašídové košíčky s čokoládovou polevou a sezamem!