Plněné masové košíčky se žampiony a mozzarellou jsou dokonalou volbou pro milovníky šťavnatého masa a krémové náplně. Kombinace voňavých žampionů, jemné zakysané smetany a roztavené mozzarelly vytváří neodolatelnou harmonii chutí. Tento snadný recept z jednoho pekáče potěší celou rodinu a stane se oblíbeným jídlem na každé večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Plněné masové košíčky se žampiony a mozzarellou
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 500 g mleté masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl (podle chuti)
- černý mletý pepř (podle chuti)
Ostatní:
- olej (na smažení a vymazání mísy)
Náplň:
- 1 cibule
- 200 g žampionů
- sůl (podle chuti)
- 2 lžíce zakysané smetany
Další:
- 100 g mozzarelly (nebo oblíbený sýr)
- sušená bazalka (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava masové směsi: Do mísy vložte mleté maso (hovězí nebo vepřové), vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a vlijte vejce. Dochuťte solí a černý mletým pepřem podle své chuti. Vše dobře promíchejte lžící nebo rukama, dokud nevznikne jednotná směs. Tento krok zajistí, že masové kuličky budou dobře dochucené a nebudou se rozpadat.


2. Příprava žampionové náplně: Na pánvi rozehřejte trochu oleje a vsypejte nakrájenou cibuli. Smažte ji na mírném ohni, dokud nezesklovatí a nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte nakrájené žampiony a pokračujte ve smažení, dokud nezískají zlatohnědý odstín. Celou směs osolte podle chuti a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Důkladně vše promíchejte a nechejte ještě asi 1 minutu vařit na mírném ohni, aby se chutě dobře propojily.



3. Mezitím si připravte zapékací mísu a vymažte ji olejem, aby se maso nepřichytilo. Ze směsi mletého masa pomocí ruk vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rovnoměrně je pokládejte do zapékací mísy. Každou masovou kuličku mírně zploštěte a pomocí prstů vytvořte v každé důlek.

4. Do připravených důlků rovnoměrně naneste připravenou náplň. Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut při 180 °C. Kuličky by měly být zapečené dozlatova a maso by mělo být šťavnaté a propečené.

5. Jakmile jsou masové kuličky zapečené, vyjměte mísu z trouby a na každou kuličku položte plátek mozzarelly. Povrch posypejte sušenou bazalkou, která dodá pokrmu příjemnou vůni a chuť. Vraťte mísu zpět do trouby a pečte dalších 5 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a lehce nezapeče.

6. Zapečené masové kuličky podávejte s čerstvým salátem podle vlastní chuti.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.