Pokud hledáte rychlý, chutný a sytý oběd, tento recept je trefa do černého! Zapečené těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a lahodně rozpuštěným sýrem spojují jednoduchost přípravy s fantastickou chutí. Vše se upeče v jednom pekáči, takže vás nečeká žádné zdlouhavé vaření ani hory špinavého nádobí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a sýrem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g těstovin
Ostatní:
- 120 g kuřecí prsa
- 10 ml rostlinný olej (na smažení)
- sůl (podle chuti)
- černý mletý pepř (podle chuti)
- červená mletá paprika (podle chuti)
- 3-4 rajčata
- 1 pórek
Směs:
- 3-4 vejce
- 100 g zakysaná smetana
- 80 ml mléka
- sůl (podle chuti)
- černý mletý pepř (podle chuti)
Na posypání:
- 80 g strouhaný sýr (parmazán, ementál)
Jak budeme postupovat:
1. Těstoviny uvařte podle pokynů. Jakmile jsou hotové, sceďte je a přendejte do zapékací mísy.

2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje na střední teplotu. Mezitím nakrájejte kuřecí maso na menší kousky, které vložte do pánve. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou. Smažte maso na mírném ohni dozlatova, pravidelně promíchávejte, aby se smažilo rovnoměrně. Jakmile je maso smažené, přendejte ho na talíř a nechejte chvíli stranou.




3. Rajčata omyjte, zbavte stopky a nakrájejte na malé kousky, pórek důkladně propláchněte, zbavte tmavých částí a nakrájejte na jemné kolečka. Poté obě ingredience následně rozložte na uvařené těstoviny v zapékací misce.


4. V misce rozklepněte vejce a vyšlehejte dohladka, pak přidejte zakysanou smetanu a přilijte mléko, dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs. Dochuťte solí a černým mletým pepřem podle chuti a důkladně promíchejte.


5. Následně ingredience v zapékací míse přelijte připravenou směsí a vše dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily. Na vrch rovnoměrně nasypejte bohatou vrstvu strouhaného sýra – čím více sýra, tím lépe.


6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C, dokud se sýr nerozpustí a povrch krásně nezíská zlatavou barvu. Pokud chcete, aby byl pokrm ještě křupavější, můžete ho nechat v troubě o několik minut déle.

7. Po upečení vyjměte pokrm z trouby a nechejte chvíli vychladnout, aby se lépe krájel. Podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.