Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou

Lehké, nadýchané a plné svěží broskvové chuti – tyto křehké košíčky z listového těsta jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost. Křupavý základ v kombinaci s jemným broskvovým krémem a nadýchanou šlehačkou vytváří harmonii chutí, které neodoláte. Skvěle se hodí ke kávě, na slavnostní stůl i jako sladká tečka po obědě.

👉 Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnejte si!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech

Košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou

Co budeme potřebovat:

Na košíčky:

  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce (na potření)
  • Trocha mouky na podsypání

Krém:

  • 45 g kukuřičný škrob
  • 150 g cukru
  • 400 ml mléka
  • 600 g broskve
  • 240 ml smetana ke šlehání

Jak budeme postupovat:

1. Příprava krému: Do hrnce nasypejte kukuřičný škrob, přisypejte cukr a přilijte mléko, aby se vytvořila hladká směs. Za stálého míchaní vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření mísu s krémem přikryjte fólií a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.

Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech

2. Když je krém zcela vychladlý, vmíchejte do něj nakrájené broskve a ručním ponorným mixérem vyšlehejte do směsi, do které pak přilijte smetanu ke šlehání. Pokračujte ve šlehání se šlehačem do krásného nadýchaného krému.

Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech

3. Příprava košíčků z listového těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučeném vále na tloušťku cca 4 mm.

4. Skleničkou nebo kulatou formičkou vykrojte kolečka (asi 6–8 cm v průměru). Polovině koleček vykrojte uprostřed menší kroužek, aby vznikl prstenec.

5. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Na každé plné kolečko položte prstenec z těsta a opět potřete vejcem.

6. Pečte asi 12–15 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

7. Vzniklý krém přendejte do zdobícího sáčku a vytvarujte z něj kopečky na listové těsto.

Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech

4. Na závěr je můžete ozdobit lístečkem čerstvé máty a podávejte je s láskou, velkou chutí a elegancí.

Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech
Křehké košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Zdroj: Cookrate – Czech

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

VIDEO NÁVOD: