Lehké, nadýchané a plné svěží broskvové chuti – tyto křehké košíčky z listového těsta jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost. Křupavý základ v kombinaci s jemným broskvovým krémem a nadýchanou šlehačkou vytváří harmonii chutí, které neodoláte. Skvěle se hodí ke kávě, na slavnostní stůl i jako sladká tečka po obědě.
👉 Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnejte si!

Košíčky z listového těsta s broskvovým krémem a šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Na košíčky:
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce (na potření)
- Trocha mouky na podsypání
Krém:
- 45 g kukuřičný škrob
- 150 g cukru
- 400 ml mléka
- 600 g broskve
- 240 ml smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Příprava krému: Do hrnce nasypejte kukuřičný škrob, přisypejte cukr a přilijte mléko, aby se vytvořila hladká směs. Za stálého míchaní vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření mísu s krémem přikryjte fólií a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.



2. Když je krém zcela vychladlý, vmíchejte do něj nakrájené broskve a ručním ponorným mixérem vyšlehejte do směsi, do které pak přilijte smetanu ke šlehání. Pokračujte ve šlehání se šlehačem do krásného nadýchaného krému.



3. Příprava košíčků z listového těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučeném vále na tloušťku cca 4 mm.
4. Skleničkou nebo kulatou formičkou vykrojte kolečka (asi 6–8 cm v průměru). Polovině koleček vykrojte uprostřed menší kroužek, aby vznikl prstenec.
5. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Na každé plné kolečko položte prstenec z těsta a opět potřete vejcem.
6. Pečte asi 12–15 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
7. Vzniklý krém přendejte do zdobícího sáčku a vytvarujte z něj kopečky na listové těsto.


4. Na závěr je můžete ozdobit lístečkem čerstvé máty a podávejte je s láskou, velkou chutí a elegancí.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.