Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

Tento lahodný tvarohový dezert spojuje nadýchaný kakaový korpus, jemný tvarohový krém a osvěžující pomerančové želé, které dodává dezertu svěží ovocnou chuť. Díky své lehké konzistenci a harmonii chutí je ideální volbou pro každou příležitost – ať už jako sladká tečka po obědě, nebo jako elegantní dezert ke kávě.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

Co budeme potřebovat:

Ingredience na korpus:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 40 ml slunečnicového oleje
  • Vanilková esence
  • Špetka soli

Ingredience na tvarohový krém:

  • 800 g měkkého tvarohu
  • 180 g másla
  • 130 g moučkového cukru
  • Vanilková esence
  • Špetka soli

Ingredience na pomerančové želé:

  • 650 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 50 g cukru

Jak budeme postupovat:

1. Příprava korpusu:

  • V míse vyšlehejte 4 vejce, 150 g cukru, vanilkovou esenci a špetku soli. Postupně přidejte 40 ml oleje a šlehejte, dokud směs nezíská hustou konzistenci.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Mouku a kakao prosejte přes sítko a pomalu přimíchejte do směsi stěrkou pohyby zespodu nahoru, dokud se vše nespojí.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Připravené těsto nalijte do formy (26×26 cm) vyložené pečicím papírem a stěny formy lehce potřete máslem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Po upečení vyjměte korpus z trouby, nechte ho vychladnout na mřížce a odstraňte pečicí papír.
  • Korpus vraťte zpět do formy (dnem nahoru), kde budete dezert kompletovat.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

2. Příprava tvarohového krému:

  • V míse utřete máslo (180 g) při pokojové teplotě s moučkovým cukrem (130 g), dokud se cukr nerozpustí.
  • Přidejte vanilkovou esenci, špetku soli a vyšlehejte do nadýchané pěny.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Do směsi postupně přidejte tvaroh (800 g, zbavený syrovátky) a promíchejte stěrkou, dokud nebude krém hladký.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

 

  • Krém rovnoměrně rozetřete na korpus, zakryjte fólií a dejte do lednice na minimálně 8 hodin, ideálně přes noc.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

3. Příprava pomerančového želé:

  • V misce smíchejte kukuřičný škrob (60 g) s cukrem (50 g) a přilijte 650 ml čerstvé pomerančové šťávy.
  • Důkladně promíchejte metličkou, dokud se škrob nerozpustí.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Směs přelijte do hrnce a vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne na konzistenci želé. Neustále míchejte.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Nechte želé vychladnout a občas promíchejte nebo přikryjte potravinovou fólií.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

  • Když je želé zcela vychladlé, rovnoměrně ho nalijte na vrstvu tvarohového krému a uhlaďte povrch.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

 

  • Dezert opět zakryjte fólií (fólie se nesmí dotýkat želé) a dejte do lednice na dalších 4–5 hodin.
  • Po ztuhnutí nakrájejte na porce a podávejte vychlazené.

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

Hotovo!

Krémový tvarohový dezert s kakaovým základem a pomerančovým želé

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

VIDEO NÁVOD: