Nevíte co lahodného a jemného uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kotletu s kostí a bramborové dukátky. Příprava je velice snadná a rychlá, zvládne ji úplně každý, i začátečník v kuchyni!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Co budeme potřebovat:
- sádlo – na smažení
- 4 menší cibule
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Příloha:
- sádlo – na smažení
- 2-3 brambory
- sůl – podle chuti
Ostatní:
- 4 plátky kotlet s kostí
- olej- na potírání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 4 plátky máslo
- 1 stroužek česneku
- větev rozmarýnu
- 1,5 dl demi glace
Restovaná zelenina:
- olej – na smažení
- 3 jarní cibulky – světlá část
- baby karotka – podle chuti
- plátek másla
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené paprika
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička medu
- pár kapek citronové šťávy
Volské oko:
- olej – na smažení
- 1 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Na pánev dejte sádlo, které rozehřejte a pak vsypejte jemně nakrájenou cibuli – promíchejte a dochuťte solí, černým mletým pepřem – smažte do zlatohněda a po usmažení přendejte do mísy s ubrouskem.
2. Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě.
3. Kotlety potřete z obou stran olejem a posypejte solí a černým mletým pepřem.
4. Následně je položte na rozpálenou suchou pánev – smažte je 2 minuty z obou stran dozlatova.
5. Mezitím jsi připravte pánev s olejem, pak do ní vsypejte nakrájenou jarní cibulku – světlou část, přidejte baby karotku, plátek másla, nakrájené na proužky 1/2 žluté a červené papriky. Dále dochuťte solí, černým mletým pepřem a také přidejte med a přilijte pár kapek citronové šťávy.
6. Připravte jsi další pánev s rozehřátým sádlem a položte předvařené brambory – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.
7. Pečenou kotletu s kostí podávejte s volským okem, smaženou cibulí, zeleninou a pečenými zlatými dukáty.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte další inspirace na masové pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:
- Tip na nedělní oběd: Vepřová krkovice na žampionech
- Tato vepřová kýta na hořčici s bramborovým knedlíkem je dokonalý oběd pro celou rodinu
- Líná obložená krkovička – výborný oběd připravený za pár minut