Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající česnekové brambory pečené v troubě. Jedná se o skvělou přílohu k masu, která má úžasnou chuť a jednoduchou přípravu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Česnekové brambory pečené v troubě:
Co budeme potřebovat:
- 8 brambor
- 30 g másla
- 2 větvičky rozmarýnu
- 4 stroužky česneku
- 40 ml olivového oleje
- Sůl podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Brambory uvařte ve slupce. Nechte vychladnout a protlačte vidličkou tak, aby popraskali.
2. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem.
3. Brambory rozložte do mísy popraskanou stranou vzhůru.
4. Rovnoměrně zasypte nadrobno nakrájeným česnekem. Zasypeme také solí a rozmarýnem.
5. Máslo nakrájíme na tenké plátky a poklademe na brambory.
6. Ještě pokapeme olivovým olejem.
7. V předehřáté troubě pečte brambory na 180 až 200 stupňů do zlatavé až červené barvy.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Císařské brambory: Toto schová do kapsy i tradiční francouzáky, celá rodina si chodila přidat