Kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě

Pokud hledáte nápad na křehkou a lahodnou buchtu, mám pro vás skvělý recept na kakaovo-ořechovou buchtu. Stačí vám pár jednoduchých ingrediencí a chvilka času, abyste si mohli užít dokonalou kávovou svačinku. Tak pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě
Zdroj: Šárka Scharis Subjáková

Kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě:

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek strouhaných vlašských ořechů
  • 1,5 hrnků mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • cukr na posypání
  • rozteklou hořkou čokoládu na ozdobení

Jak budeme postupovat:

1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

2. Smícháme mouku, cukr a strouhané ořechy do misky.

3. Přidáme mléko, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, kakao a vejce a důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladké těsto.

4. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud není buchta pečená.

5. Hotovou buchtu posypeme cukrem a ozdobíme rozteklou hořkou čokoládou na vaření.

Doporučujeme: Margot buchta – lahodná pochoutka k odpolední kávě

Hotovou buchtu můžete podávat teplou nebo studenou, ideálně k šálku dobré kávy.

Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Milujete ořechy? Připravte si tyto ořechové řezy s krémem a šlehačkou