V dnešním článku Vám přinášíme skvělý recept na slzy anděla. Tento lahodný dezert si můžete připravit vždy, pokud máte chuť na sladkou pochoutku a chcete si užít radost z pečení a dobrého jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slzy anděla
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 150 g másla
- 100 g cukru (můžete použít stéviu nebo jiný sladidlo)
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce mléka
Na náplň:
- 2 tvarohy
- 1 velký bílý jogurt
- 3 dcl mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 žloutky
- 1 dcl oleje
- 100 g cukru (opět můžete použít stévii nebo jiné sladidlo)
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si připravte všechny suroviny a nechte je zhruba při pokojové teplotě.
2. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem (nebo steviou).
3. Přidejte vejce a nakrájené máslo a hněťte těsto rukama, dokud nevznikne hladká, jemná hmota.
4. Pokud se těsto zdá suché, přidejte 2 lžíce mléka a hněťte dál, dokud nevznikne hladká a pevná hmota.
5. Těsto rozválejte na plech s pečicím papírem.
6. Tvarohy rozmixujte s jogurtem, mlékem a pudinkovým práškem v mixéru.
7. V jiné míse smíchejte žloutky s olejem a cukrem (nebo steviou) a vlijte do mixéru.
8. Vše důkladně rozmixujte, dokud nevznikne hladká a krémová náplň.
9. Vylijte náplň na připravené těsto a pečte cca 30 minut na 180 stupňů podle trouby.
10. Zatímco se koláč peče, připravte si bílkový sníh – bílky ušlehejte se 3 lžícemi cukru a mixujte až do vzniku pevného sněhu.
11. Po 30 minutách pečení vyjměte koláč z trouby a na povrch nanesete bílkový sníh. Vraťte zpět do trouby a pečte, dokud sníh na povrchu nezezlatí.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Tvarohová lahůdka z hrnečku: Úžasný šťavnatý koláč připraven za 15 minut