Dnes si ukážeme recept na královský jablečný koláč, který nesmí chybět na žádné oslavě. Skvěle se hodí i k odpolední kávě. Jeho chuť je fantastická a má jednoduchou přípravu, která nezabere velké množství času. Výsledkem budete mile překvapeni a zamiluje si ho celá Vaše rodina.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Královský jablečný koláč
Co budeme potřebovat:
Na piškot:
- 3 vejce
- 4 polévkové lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 čajová lžíce vanilkového cukru
Na náplň:
- 800 g jablek
- cukr dle chuti
- 1 balení pudinkového prášku
Na krém:
- 300 g smetany na šlehání
- 150 zakysané smetany
- želatinový ztužovač za studena
- 3 polévkové lžíce moučkového cukru
Na posypání:
- 150 g tmavé nebo mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Nejdříve si vyšleháme bílky s cukrem na sníh, do sněhu opatrně vmícháme ostatní přísady na piškot při nízkých otáčkách.
2. Těsto navrstvíme na předem vymaštěný a vysypaný plech s průměrem 22 cm.
3. Pečeme na 25-30 minut při 170 stupních. Poté ho necháme vychladnout při pokojové teplotě.
4. Jablka si důkladně oloupeme a nakrájíme na kousky, které zalijeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusit do měkka. Nakonec je zahustíme 1 bal. vanilkového pudinkového prášku.
5. Směs navrstvíme na vychladnuté těsto, uhladíme a nakonec přidáme smetanovou vrstvu – smetanu vyšleháme s cukrem a zakysanou smetanou a nakonec zahustíme želatinovým ztužovačem.
6. Už stačí jen před podáváním posypat povrch čokoládou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Jablečný Margot koláč z hrníčku: Úžasný šťavnatý koláč připravený za 15 minut