Hledáte rychlý a chutný recept, kterým oslníte rodinu i přátele? Tyto zapečené bagetky s bohatou směsí šunky, cheddaru, papriky a kaparů jsou ideální volbou! Křupavý základ, jemně roztavený sýr a svěží ozdoba v podobě cherry rajčat a oliv vytvoří dokonalou harmonii chutí. Perfektní jako předkrm, svačina nebo lehká večeře. Pusťte se do přípravy a vykouzlete nezapomenutelnou pochoutku během pár minut!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bagetky se šunkou, cheddarem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2-3 čerstvé bagety (nakrájené)
Směs:
- 140 g cheddar (nastrouhaný)
- 100 g červená sladká paprika (nakrájená)
- 35 g zelené Kapary (nakrájené)
- 150 g šunka (nakrájená)
- 60 g cibule (nakrájená)
- 1 vejce
- 2 lžíce zakysaná smetana
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- kečup – na přelití
Na zdobení:
- černé olivy
- cherry rajčata
- zelená cibulka
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve nakrájejte bagety na plátky a pomocí lžíce do nich udělejte jamku.
2. Příprava směsi: V misce smíchejte nastrouhaný cheddar, nakrájenou červenou sladkou papriku, zelené kapary, šunku a cibuli. Poté přidejte vejce, zakysanou smetanu a dochuťte černým mletým pepřem. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojili a hotovou směs rovnoměrně rozetřete na plátky baget.
4. Bagetky se směsí položte na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 180 °C nebo dokud se nerozteče a povrch není zlatavý.
5. Po vyjmutí z trouby můžete bagety lehce pokapat kečupem podle chuti a nakonec dozdobte černými olivami, cherry rajčaty, zelenou cibulkou a čerstvou petrželkou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.