Křupavý koláč z listového těsta s taveným a plátkovým sýrem, šunkou a sezamem je rychlá a lahodná volba pro každou příležitost. Snadná příprava a dokonale vyvážené chutě z něj dělají ideální pochoutku na stůl.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Recept na velmi chutné a rychlé pizza kapsičky připravené z listového těsta
Koláč z listového těsta s taveným a plátkovým sýrem, šunkou a sezamem
Co budeme potřebovat:
- 500 g listové těsto
- 70 g tavený sýr
- 10 g čerstvá petrželka
- 200 g šunka
- 100 g plátkový sýr
Ostatní:
- 20 ml voda – na potírání okrajů
- 1 vejce – na potření
- 10 g bílý sezam – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Příprava listového těsta: Listové těsto rozválejte na plát o tloušťce cca 3–4 mm (pokud máte koupené už vyválené těsto, můžete tento krok přeskočit) a položte na plech vyložený pergamenem.
2. Na jednu polovinu těsta rovnoměrně rozetřete vrstvu taveného sýra a rozprostřete čerstvou nasekanou petrželku. Poté rozložte přeložené plátky šunky tak, aby pokryly celou plochu a nakonec pokládejte plátky sýra.
3. Druhou polovinu těsta přeložte přes náplň, aby vznikl uzavřený „balíček“. Okraje těsta lehce navlhčete vodou a pevně je přitlačte k sobě, aby se dobře spojily.
4. Pomocí nože vytvarujte na těsto jemné čtverce, do kterých udělejte jemný zářez. Potřete rozšlehaným vejcem, aby měl po upečení zlatavou barvu a posypejte bílým sezamem.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé.
6. Po upečení nechejte mírně vychladnout a podávejte jako předkrm nebo slanou křupavou pochoutku.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: