Recept na chlebíčky s celerovo-mrkvovou pomazánkou

Tento svěží a chutný recept na celerovo-mrkvovou pomazánku je ideální volbou pro ty, kteří hledají lehké a zdravé občerstvení. Kombinace křupavé mrkve, aromatického celeru a krémových ingrediencí tvoří dokonalý základ pro obložené chlebíčky. Skvěle se hodí na rodinné oslavy, vánoční stůl nebo jen tak jako odpolední svačina.

Zdroj: Lucie Lucka

Ingredience:

  • Syrová mrkev (nastrouhaná najemno) – 2 středně velké kusy
  • Syrový celer (nastrouhaný najemno) – přibližně 1/2 menší bulvy
  • Šunkový salám – cca 100 g (nakrájený na drobné kostičky)
  • Cibule – 1 menší (nakrájená nadrobno)
  • Tavený sýr – 2–3 trojúhelníčky (podle chuti)
  • Bílý jogurt – 2 lžíce
  • Majonéza – 1 lžíce
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Citronová šťáva – několik kapek

Postup:

1) Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte najemno.

2) Šunkový salám nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k nastrouhané zelenině.

3) Cibuli nakrájejte nadrobno a přimíchejte do směsi.

4) Do misky přidejte tavený sýr, bílý jogurt, majonézu a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednotná konzistence.

5) Směs dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

6) Hotovou pomazánku nechte alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.

7) Podávejte na čerstvém chlebu nebo bagetě, případně dozdobte petrželkou nebo plátky okurky.

Jednoduchá a rychlá vajíčková pomazánka se slaninou: Ideální pro každou příležitost


Tipy:

  • Pro extra krémovou konzistenci můžete použít více jogurtu nebo taveného sýra.
  • Místo šunkového salámu můžete použít i kvalitní šunku nebo drůbeží salám.
  • Pomazánka se skvěle hodí také jako dip k čerstvé zelenině.
  • Pro jemnější chuť doporučujeme použít jarní cibulku místo klasické cibule.

Závěr:

Celerovo-mrkvová pomazánka na chlebíčcích je nejen chutná, ale i zdravá volba, která dodá vašemu stolu svěžest a lehkost. Její příprava je rychlá a snadná, takže ji zvládnete i na poslední chvíli. Ukažte svou kreativitu při servírování a potěšte hosty touto zajímavou pochoutkou.