Masarykovo cukroví s lískovými oříšky je tradiční pochoutka, která na žádném svátečním stole nesmí chybět. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výsledkem jsou sušenky, které potěší každého – od milovníků tradičního cukroví až po ty, kteří hledají něco nového. Pusťte se do pečení a vytvořte si doma tu pravou sváteční atmosféru!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Připravte si tyto dokonalé polomáčené máslové sušenky s ořechy a čokoládovou polevou!
Masarykovo cukroví s lískovými oříšky
Co budeme potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- ořechy podle chuti (já dala lískové)
Jak budeme postupovat:
1. Ořechy namočíme na 2 hodiny do studené vody, aby změkly. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trochu rumu.
2. Ze všech surovin připravíme těsto a zapracujeme do něj ořechy.
3. Těsto rozdělíme na 3 válečky, které zabalíme do folie a necháme přes noc odležet v lednici. Pokud se těsto zdá málo tuhé a lískové ořechy by se mohly při krájení vylupovat, vložíme válečky na 1 hodinu do mrazáku.
4. Poté krájíme kolečka o tloušťce přibližně 0,5 cm.
5. Nakrájená kolečka položíme na plech vyložený pečícím papírem.
6. Pečeme při teplotě 170 °C (nebo dle vaší trouby) dozlatova.
7. Po upečení sušenky obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem, nebo je jen lehce pocukrujeme. Z tohoto množství surovin vyjdou 2 plné plechy. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.