Masarykovo cukroví s lískovými oříšky: Křehké a voňavé potěšení na sváteční stůl

Masarykovo cukroví s lískovými oříšky je tradiční pochoutka, která na žádném svátečním stole nesmí chybět. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výsledkem jsou sušenky, které potěší každého – od milovníků tradičního cukroví až po ty, kteří hledají něco nového. Pusťte se do pečení a vytvořte si doma tu pravou sváteční atmosféru!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Masarykovo cukroví s lískovými oříšky: Křehké a voňavé potěšení na sváteční stůl
Zdroj: Jana Jančíková

Doporučujeme: Připravte si tyto dokonalé polomáčené máslové sušenky s ořechy a čokoládovou polevou!

Masarykovo cukroví s lískovými oříšky

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • ořechy podle chuti (já dala lískové)

Jak budeme postupovat:

1. Ořechy namočíme na 2 hodiny do studené vody, aby změkly. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trochu rumu.

2. Ze všech surovin připravíme těsto a zapracujeme do něj ořechy.

3. Těsto rozdělíme na 3 válečky, které zabalíme do folie a necháme přes noc odležet v lednici. Pokud se těsto zdá málo tuhé a lískové ořechy by se mohly při krájení vylupovat, vložíme válečky na 1 hodinu do mrazáku.

4. Poté krájíme kolečka o tloušťce přibližně 0,5 cm.

5. Nakrájená kolečka položíme na plech vyložený pečícím papírem.

6. Pečeme při teplotě 170 °C (nebo dle vaší trouby) dozlatova.

7. Po upečení sušenky obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem, nebo je jen lehce pocukrujeme. Z tohoto množství surovin vyjdou 2 plné plechy. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Nepečená sušenková roláda s tureckým medem a kokosem: Jednoduchý dezert