Křupavé toasty s česnekovým olejem, rajčaty a Fetou: Lahodná chuťová tečka na váš stůl

Představte si křupavý a voňavý kousek toastu, jemně potřený česnekovým olejem, který se rozlévá do každého sousta. Na něm září čerstvé, šťavnaté rajče, jehož sladkost dokonale doplňuje slaná chuť rozdrobeného Feta sýru. Vše je korunováno směsí voňavých bylinek, které vnesou do tohoto jednoduchého pokrmu neodolatelný středomořský nádech.

Tento recept je dokonalým spojením jednoduchých, ale výrazných chutí, které vás přenesou na sluncem zalité pobřeží jižní Evropy. Pojďme společně na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křupavé opečené toasty s česnekovým olejem, čerstvými rajčaty, Fetou a bylinkovou směsí: Rychlé a lahodné!
Zdroj: Zuzana Magulová

Doporučujeme: Recept na rychlé slané hvězdičky z listového těsta se sýrem a prosciuttem

Opečené toasty s česnekovým olejem, čerstvými rajčaty, Fetou a bylinkovou směsí

Co budeme potřebovat:

  • 4 krajíce chleba (nejlépe bílý nebo celozrnný)

Směs:

  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česneku (prolisované nebo jemně nasekané)
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 2 čerstvá rajčata (nakrájená na tenké plátky)
  • 100 g sýra Feta (rozdrobená)
  • 3-4 sušená rajčata (jemně nasekaná)

Na zdobení a posypání:

  • 2 lžíce čerstvé bazalky (nasekaná)
  • 1 lžíce čerstvé petrželky (nasekaná)

Jak budeme postupovat:

1. Na pánvi nebo v toustovači jemně opečte krajíce chleba, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé.

2. V míse smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem, osolte a opepřete podle své chuti.

3. Každý opečený krajíc chleba potřete připravenou směsí olivového oleje a česneku.

4. Na každý krajíc toastu položte tenké plátky/kolečka čerstvě nakrájených rajčat.

Doporučujeme: Malé sendvičové špízy s masem, sýrem a zeleninou: Lahodné chuťovky na párty

5. Rozdrobte feta sýr a smíchejte s nasekanými sušenými rajčaty.

6. Tuto směs rovnoměrně rozdělte na každý krajíc. Poté posypejte vršek čerstvou nasekanou bazalkou a petrželkou.

7. Pokud chcete, můžete vše zapéct v troubě pod grilem na 2-3 minuty, dokud se sýr nezačne jemně roztékat.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Slané občerstvení, které lze připravit z tortill: 10+ inspirací, které doplní Váš sváteční stůl