Domácí Bulharská pomazánka z gothaje

Dnešní recept, který vám s láskou nabízíme, je domácí bulharská pomazánka z gothaj. Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a výsledek vás zaručeně potěší. Ideální je také jako předkrm k hlavnímu chodu.

Domácí Bulharská pomazánka z gothaje
Zdroj: Vaření je zábava

Domácí Bulharská pomazánka z gothaje

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • chilli paprička – podle chuti
  • 5 jarních cibulek (světlá část)
  • 1 stroužek česneku
  • 350 g gothaje
  • 2 sterilizované okurky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžíce tatarské omáčky

Na zdobení:

  • červená cibule, chilli paprička, rajče, čerstvá nasekaná petrželka, zelená cibulka

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte chilli papričku, světlou část jarní cibulky, česnek, gothaje, sterilovanou okurku – vše společně rozemelte na mlýnku na maso.

2. Následně do mísy s rozemletý ingrediencemi přidejte plnotučnou hořčici, kečup, okořeňte černým mletým pepřem, sladkou mletou červenou paprikou a pak ještě přidejte majonézu – promíchejte a pomazánka je hotová!

3. Nakonec ji natřete na oblíbené pečivo, ozdobte červenou cibulí, chilli papričkou, rajčaty, čerstvě nasekanou petrželkou a zelenou cibulkou.

4. Podávejte s láskou a velkou chutí.

PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEO NÁVOD:

Vyzkoušejte také:

Vepřové kapsy plněné sušenými houbami a šťouchané brambory s cibulkou a pažitkou

Selské brambory pro zaneprázdněné – oběd hotový za pár minut

Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!