Doporučujeme: Citronový grog se skořicí! Na podzim a v létě za chladnějších večerů, nápoj jako stvořený pro vás
Domácí vaječný likér
Co budeme potřebovat:
- 340 g neslazené zahuštěné mléko (7,5 % tuku)
- 4 žloutky
- 2 plechovky slazené kondenzované mléko (např. Salko)
- 250–300 ml rumu (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Do mixéru nalijte neslazené zahuštěné mléko a přidejte žloutky. Šlehejte nebo mixujte na vysoké otáčky minimálně 5 minut, dokud směs nezíská jemnou, hladkou konzistenci.
2. Po vyšlehání přilijte slazené kondenzované mléko a rum. Opět šlehejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a směs bude jemná a krémová.
4. Hotový vaječný likér nalijte do čistých skleněných lahví. Pevně uzavřete a uložte do chladničky, kde by měl likér odležet alespoň pár dní, aby se chutě dobře propojily.
5. Podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
VIDEO NÁVOD:
Tipy pro dokonalý domácí vaječný likér:
- pokud chcete méně intenzivní alkoholovou chuť, přidávejte rum postupně a ochutnávejte (můžete tak snadno regulovat sílu likéru)
- vaječný likér chutná lépe, když se nechá pár dní uležet v lednici (alkohol a chutě se lépe spojí a likér získá plnější chuť)
- pro obohacení chuti můžete přidat špetku vanilky, skořice nebo muškátového oříšku (dodá to likéru sváteční nádech)
- pokud chcete, aby likér nebyl příliš hustý, můžete přidat trochu více neslazeného mléka nebo naopak méně slazeného kondenzovaného mléka