Jedním z neodolatelných vánočních cukroví, které si získá každého, kdo miluje spojení čokolády a jemné rumové příchuti, je polomáčené čokoládové cukroví s MARGOT krémem. Tento recept je ideální pro ty, kteří si chtějí užít sváteční chvíle s rodinou a přáteli a zároveň potěšit chuťové buňky něčím neobyčejným.
Polomáčené cukroví je oblíbené nejen svou vynikající chutí, ale i elegantním vzhledem, který ozdobí každou vánoční tabuli. Jemný krém s ořechovým základem a rumovým aroma dokonale ladí s bohatou čokoládovou a bílou polevou a vytváří tak dokonalý harmonický zážitek.
Doporučujeme: Brabantské oříškové dortíčky
Polomáčené čokoládové cukroví s ořechy a margot krémem
Co budeme potřebovat:
Ořechové těsto:
- 180 g hladká mouka
- 80 g mleté vlašské ořechy
- 80 g moučkový cukr
- 1 žloutek
- 150 g změklé máslo
Ostatní:
- hladká mouka – na vysypání čisté plochy
Krém:
- 3 lžíce moučkový cukr
- 90 g rozdrobená margot čokoláda
- 2 lžíce rum (tuzenák)
- 125 g změklé máslo
Poleva:
- 100 g rozpuštěná čokoláda
Na zdobení:
- 30 g rozpuštěná bílá čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Ořechové těsto: Do mísy si nasypejte hladkou mouku, vsypejte mleté vlašské ořechy a moučkový cukr – jemně promíchejte metličkou. Poté do suché směsi vlijte žloutek a vložte změklé máslo – promíchejte a vypracujte těsto, které uložte na 1 hodinu do lednice.
2. Po 1 hodině si těsto vyjměte z lednice a položte ho na moukou vysypanou plochu a pomocí válečku těsto vyválejte do velkého kruhu.
3. Následně pomocí ozdobné formičky si na vyváleném těstě vykrajujte slzy a položte je na plech úhledně vedle sebe s mezerami mezi nimi.
4. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 200 °C dozlatova a po upečení nechejte chvíli vychladnout.
5. Krém: Do mísy si nasypejte moučkový cukr, vsypejte rozdrobenou MARGOT čokoládu, přilijte rum (tuzemák) a vložte změklé máslo – promíchejte a získaný krém si přendejte do zdobícího sáčku.
6. Na spodní stranu cukroví si naneste krém ve tvaru vlnek a přilepte vrchní stranu.
7. Na závěr jednou stranu cukroví namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pak je znovu položte na plech s pergamenem a uložte do lednice na ztuhnutí.
8. Když vám čokoládová poleva ztuhne, pak cukroví ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.
9. Vánoční polomáčené čokoládové cukroví s ořechy a MARGOT krémem s rumovou příchutí podávejte s láskou a velkým potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Luxusní margot vosí hnízda a kokosová vosí hnízda.