Hledáte rychlý, jednoduchý a zároveň neuvěřitelně chutný moučník? Tento kefírový dezert si vás získá svou jemností a dokonalou náplní ukrytou přímo uvnitř těsta. Díky kefíru má těsto neobyčejně nadýchanou strukturu, která se rozplývá na jazyku. A nejlepší část? Příprava vám zabere pouhých 10 minut! Tento moučník je ideální volbou pro nenadálé návštěvy nebo chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého a lahodného, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. 😊🍰
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Kefírové řezy s čokoládovou polevou ze zakysané smetany.
Kefírový dezert
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 ks vejce
- 100 g krystalový cukr
- 180 ml kefír
- 100 g rozpuštěné máslo
- 200 g hladká mouka (prosátá)
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 sáček vanilínu
- moučkový cukr na posypání
- džem podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nejdříve si pomocí metličky rozmícháme vejce, kefír, rozpuštěné máslo a cukr. Poté přidáme i sypké přísady. Vypracujeme jednotné těsto.
2. Vysteleme si plech pečícím papírem a navrstvíme 1/2 těsta.
3. Na těsto můžeme přidat džem, který pomocí špejle rozprostřeme po celé ploše.
4. Zalijeme zbytkem těsta, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25-30 minut.
5. Už stačí jen pocukrovat a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.