Přinášíme vám jednoduchý a chutný recept na vepřové plátky v jemné lahodné omáčce, doplněné o klasickou bramborovou kaši. Tato lahůdka je nejen snadno připravitelná, ale také ohromí vaše chuťové pohárky. Pojďte si užít jedinečnou chuťovou symfonii!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové plátky v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžíce oleje – na smažení
Omáčka:
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 g máslo
- 1/3 lžičky soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžička sušený tymián
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce mouka
- 1 litr vody
- 150 g nakládané okurky
- 3 bobkové listy
- čerstvá petrželka – podle chuti
Příloha:
- 1 kg brambory + vroucí voda
- sůl – podle chuti + kostka másla + trochu mléka
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Vepřové maso nakrájejte na plátky, pak posypte z obou stran solí a černým mletým pepřem – trochu masírujte, aby se koření vstřebalo.
2. Potom maso položte do pánve s rozehřátým olejem – smažte z obou stran dozlatohněda a po smažení přendejte na talíř.
3. Omáčka: Do stejné pánve dejte nakrájenou cibuli – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ni přidejte prolisovaný česnek a máslo – dobře promíchejte. Pak dochuťte solí a černým mletým pepřem. Dále přidejte hořčici, posypte sušeným tymiánem a přilijte sójovou omáčku. Poté přisypte mouku a podlijte vodou. Míchejte a stále vařte, dokud nebude vřít.
4. Následně přimíchejte do omáčky nakládané okurky – míchejte a položte do omáčky smažené vepřové plátky, bobkový list a přikryjte pokličkou. Vařte 2 hodiny na mírném ohni. Nakonec do omáčky přisypte čerstvě nasekanou petrželku.
5. Příloha: Do hrnce na sporáku s vroucí vodou vložte brambory nakrájené na kostky a vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření je dochuťte solí a rozmačkejte. Dále přidejte kostku másla a nalijte trochu mléka – pokračujte v mačkání a máte hotovo!
Vepřové plátky v jemné lahodné omáčce podávejte s připravenou bramborovou kaší a hlavně s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!