Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Ak máte doma krkovici, tak vyzkoušejte tenhle recept. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající krkovici na pivu. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s VEPŘOVÝM MASEM!
Vynikající krkovice na pivu
Co budeme potřebovat:
- 100 g anglická slanina
- 5 stroužků česneku
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule
- nať z jarní cibulky
- 3 plátky krkovice
- sůl – podle chuti
- sušená majoránka – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- plnotučná hořčice – na potírání
- sádlo – na smažení
- 1 lžíce worcester omáčka
- 2 lžíce hladká mouka
- 1,5 dl černé pivo
- 1,5 dl vývar
- 1 lžíce sojová omáčka tmavá
Příloha:
- bramborová kaše
Jak budeme postupovat:
1. Anglickou slaninu nakrájejte na proužky, česnek nakrájejte na malé plátky, bílou a červenou cibuli nakrájejte na jemno a nať z jarní cibulky nakrájejte na malé kolečka.
2. Připravte si 3 hrubé plátky krkovice, které osolte, posypte mletým černým pepřem a z jedné strany potřete plnotučnou hořčicí.
3. Do hrnce dejte sádlo a vsypte nakrájenou anglickou slaninu – trochu smažte a pak položte plátky vepřové krkovici – smažte ji z obou stran dozlatova, pak přidejte nasekaný česnek, přilijte worcesterskou omáčkou, posypejte nasekanou barevnou cibulí, sušenou majoránkou, hladkou moukou – smažte na mírném ohni a nakonec přilijte černé pivo a vývar – vařte a následně dejte péct do předehřáté troubě 40 minut při 200 °C.
4. Po upečení podávejte s bramborovou kaši a hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!