Pařížské rohlíčky jsou dokonalým příkladem pečiva, které spojuje jemnost vaječných bílků s bohatostí oříškové chuti a šmrncem rumové náplně. Pokryté čokoládovou polevou se stávají neodolatelnou pochoutkou k svátečnímu či odpolednímu čaji.
Suroviny:
Těsto:
- 5 bílků
- 350 g cukru moučka
- 180 g mletých ořechů
- 1 lžíce polohrubé mouky
- Prášek do pečiva (na špičku nože)
Náplň:
- 5 žloutků
- 300 g cukru moučka
- 50 g másla
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
Poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 70 g ztuženého tuku
Postup přípravy:
Těsto:
- Nad párou šleháme bílky s cukrem do hustého sněhu.
- Lehce vmícháme mleté ořechy smíchané s moukou a práškem do pečiva.
- Tvarujeme rohlíčky a sušíme je v troubě na 90-100 stupňů C, ke konci zvyšujeme teplotu na 120 stupňů C.
Náplň:
- Nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do hustoty.
- Zvlášť vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a rumem.
- Vše spojíme do hladké náplně.
Finální Složení a Poleva:
- Náplní plníme rohlíčky pomocí cukrářského sáčku.
- Rohlíčky máčíme v čokoládové polevě připravené z čokolády a ztuženého tuku.
Servírování:
Podávejte jako vánoční cukroví nebo jako vznešený závěr svátečního oběda.