Tenhle vrstvený čarokrásný čokoládový palačinkový dort s dvojitým krémem v sobě skrývá skvělou kombinaci chutí, který je ideálním dortem pro každého mlsouna. Tento palačinkový dort je také ideální pro zvláštní příležitosti, jako jsou narozeniny, oslavy nebo jednoduše jako skvělý víkendový dort. Připravte se na dobrodružství plné chutí, které potěší každého, kdo miluje sladké a nápadité dorty.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak se inspirujte dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!
Vrstvený čarokrásný čokoládový palačinkový dort s dvojitým krémem
Co budeme potřebovat:
Palačinkové těsto:
- 4 vejce
- 80 g cukru
- špetka soli
- 3 ml vanilkový extrakt
- 130 g paleo mouky
- 20 g kakaový prášek
- 70 g rozpuštěné nesolené máslo
- 500 ml mléka
Šlehačkový čokoládový krém:
- 55 g hořké čokolády
- 55 g smetana ke šlehání
- 230 g čerstvá smetana + 20 g cukru
Šlehačkový krém:
- 250 g smetana ke šlehání + 25 g cukru
Na zdobení a posypání:
- prosátý kakaový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Palačinkové těsto: Do mísy si rozklepněte vejce, které vyšlehejte. Pak nasypejte cukr, přidejte špetku soli a ochuťte vanilkovým extraktem – promíchejte. Dále do směsi nasypejte prosátou paleo mouku smíchanou s kakaovým práškem – znovu promíchejte a vlijte rozpuštěné nesolené máslo. Nakonec do směsi za stálého míchání postupně ve fázích přilévejte mléko.
2. Výslednou kakaovou směs sceďte přes síto do jiné mísy, pak přikryjte mísu fólií a uložte na 1 hodinu do lednice.
3. Do pánve s jemně rozehřátým olejem si pomocí naběračky nalévejte těsto – smažte z obou stran na mírném ohni dozlatova.
4. Po smažení palačinky položte na pergamen, pak pomocí kruhu vykrojte kroužky o průměru 18 cm a přendejte na talíř.
5. Šlehačkový čokoládový krém: Do misky si vložte lupínky tmavé čokolády a přilijte smetanu ke šlehání – promíchejte, poté rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní a nechejte chvíli stranou.
6. Do velké mísy si nalijte smetanu ke šlehání, nasypejte cukr a postavte mísu nad mísu s ledovou vodou a ledem – šlehejte do tuhé směsi. Po šlehání do směsi vlijte rozpuštěnou čokoládou – společně šlehejte do nadýchaného krému, pak pomíchejte stěrkou a přendejte do zdobícího sáčku.
7. Šlehačkový krém: Do mísy si nalijte smetanu ke šlehání a nasypejte cukr – šlehejte do tuhé bílé sněhové pěny a poté přendejte do zdobícího sáčku.
8. První palačinku položte na talíř, pomocí zdobícího sáčku vytvořte vlnky a překryjte druhou palačinkou. Poté udělejte vlnky na druhé palačince a také vlnky ze šlehačkového krému. Palačinky postupně vrstvěte dvojitým šlehačkovým krémem, abyste vytvořili dort.
9. Každou vrstvu krému, pěkně rozetřete, uhlaďte a uložte dort na 1-2 hodiny do lednice. Po 2 hodinách vyjměte dort z lednice a vrch posypejte prosátým kakaovým práškem.
10. Vrstvený čarokrásný čokoládový palačinkový dort s dvojitým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.