Připravte si neodolatelné kokosky, které budou zdobit váš vánoční stůl. Tato tradiční pochoutka je obohacena o lahodný krém a osvěžující vůni pomerančů, což jí dodává jedinečný charakter.
Na kolečka:
- 125g hladká mouka
- 65g cukr moučka
- 65g máslo
- 1/2 celé vejce
- 1/4 prášku do pečiva
- pomerančová kůra
Zaděláme těsto, necháme chvilku odpočinout. Vyválíme na cca 2 mm plat. Vykrájime kolečka požadované velikosti a upečeme. Cca 180°c než začnou růžovět.
Na kokosky:
- 3x malé vejce
- 200g kokosu
- 150g cukr moučka
- strouhaná kůra z jednoho pomeranče
vše dobře smícháme, vtlačujeme do formičky a vyklepneme na plech, pečeme na 160st. C do růžova.
(rada, když si dáte do formičky potravinovou folii, lépe se vám to bude vyklápět)
Na krém:
- 2 x celé vejce
- 120g cukr moučka
- 1x vanilkový cukr
- 2x lžíce kakaa
na mírném ohni zahřát než se vše krásně spojí a do studeného hmoty zašlehat 250g másla.
Další suroviny:
- Marmeláda
- Čokoláda hořká nebo dle chuti
Na upečená kolečka uděláme kruh z krému. Dovnitř dáme marmeládu dle chuti ( je dobrá kyselejší).
Celé takto připravené dáme ztuhnout do chladu. Následně polijeme čokoládou (nebo namočíme – držíme za kolečko a krém s marmeládou až po kolečko namočíme do čokolády) a ihned přikládáme kokosku, aby se přilepila.
Můžeme ozdobit stříkanou čokoládou
Závěr:
Kokosky s krémem a marmeládou jsou ideální volbou pro milovníky kokosových dezertů s nádechem pomerančů. Toto vánoční cukroví zaujme svým vzhledem i chutí.