Halloweenské makronky s mumií! Originální a jedinečné

Připravte se na strašidelně sladký zážitek s našimi halloweenskými makronkami s mumií! Tento kreativní dezert je nejen chutný, ale i zábavný na přípravu a zdobení. Křupavé skořápky makronek plněné lahodným krémem, ozdobené jako malé mumie, okouzlí nejen děti, ale i dospělé. Ideální na každou halloweenskou oslavu nebo jako originální dárek pro hosty. Překvapte své přátele a rodinu tímto jedinečným cukrovím, které spojuje francouzskou eleganci s hravou halloweenskou atmosférou!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Halloweenské makronky s mumií! Originální a jedinečné
Zdroj: bakeitwithlove.com

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!

Halloweenské makronky s mumií

Co budeme potřebovat:

  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g jemné mandlové mouky
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 2 ks bílku
  • 1 lžička soli

Na krém:

  • 90 ml smetana na šlehání
  • 100 g bílá čokoláda
  • 20 g másla

Pro dekoraci:

  • 100 g bílá čokoláda
  • 20 g másla
  • bílé cukrovinky
  • černé potravinářské barvivo

Jak budeme postupovat:

1. Mouku a moučkový cukr prosejte do mísy. Vyšlehejte bílky se solí a pomalu přidávejte vanilkový cukr. Měla by tvořit lesklou a pevnou hmotu. Po částech je přidávejte k prosáté mouce a cukru.

2. Horké těsto vložte do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkejte v dostatečných rozestupech kolečka požadované velikosti (asi 4 cm). Plech s těstem několikrát poklepejte o stůl (aby se odstranily bubliny) a nechte ho při pokojové teplotě asi 2 hodiny oschnout.

3. Smetanu ke šlehání přiveďte k varu. Pak přidejte nalámanou bílou čokoládu a máslo. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a nevznikne hladký krém. Nechte krém zhoustnout a vychladnout. Občas promíchejte.

Sněhové mušle s ořechovým krémem – Laskonky

4. Vychladlé makronky pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 15 minut. Pokud pečete více než jeden plech, musíte péct každý zvlášť! Upečené makronky nechte na plechu vychladnout.

5. Pomocí cukrářského sáčku rozetřete náplň na polovinu makronek.

6. Na zdobení rozpusťte nalámanou bílou čokoládu s máslem v teplé vodní lázni. Nechte vychladnout.

7. Obarvěte 1 lžíci čokolády černým potravinářským barvivem. Zbylou čokoládovou polevu rozetřete v proužcích na makronky, do středu každé z nich nalepte 2 bonbony jako oči a pomocí cukrářského sáčku rozetřete černou polevu do středu každé z nich.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pokud vás tento článek zaujal, určitě si prohlédněte i tento:

Krém z ledových kaštanů pro vánoční cukroví