Pokud máte rádi kombinaci brambor, masa a sýra, tento zapečený bramborový koláč s mletým hovězím masem a sýrem vás nadchne! Je ideální nejen jako hlavní chod, ale i jako sytá svačina nebo neobvyklá večeře pro celou rodinu. Výrazná chuť hovězího masa se skvěle doplňuje s krémovou smetanovo-žampionovou omáčkou a špenátem, což vytváří harmonii chutí, kterou si zamilujete. Pusťte se do přípravy tohoto lahodného pokrmu, který určitě obohatí váš jídelníček o nový kulinářský zážitek!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s MLETÝM MASEM!
Zapečený bramborový koláč s mletým hovězím masem a sýrem s krémovou žampionovou omáčkou se špenátem
Co budeme potřebovat:
- 500 g brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Vaječná směs:
- 4 vejce
- sůl – podle chuti
- 100 ml mléka
Směs mletého masa:
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 450 g mleté hovězí maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- 20 ml sójové omáčky
Na závěrečné posypání:
- 100 g sýr mozzarella
Omáčka:
- 3-4 šalotky
- 300 g žampiony nebo oblíbené huby
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 20 ml sójové omáčky
- 200 g tučné smetany na vaření
- 80 g čerstvý špenát
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem si vložte na kostičky nakrájené brambory, dochuťte solí a černým mletým pepřem. Smažte na mírném ohni dozlatova a pak po smažení brambory přendejte do mísy.
2. Vaječná směs: Do mísy si rozklepněte vejce a osolte. Potom přilijte mléko, promíchejte a výslednou směs vlijte na smažené brambory v míse – promíchejte.
3. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem si vsypejte nakrájenou červenou cibuli a smažte na mírném ohni, Pak přidejte prolisovaný česnek a společně smažte.
4. Následně do pánve vložte mleté hovězí maso a smažte dohnědasta. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem a sójovou omáčkou – pořádně promíchejte a pokračujte ve smažení. Po smažení směs mletého hovězího masa přendejte do mísy s bramborami a vaječnou směsí – promíchejte.
5. Výsledný základ si naneste do okrouhlé formy na pečení vyložené pergamenem a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
6. Po 30 minutách vyjměte formu z trouby a koláč posypejte strouhaným sýrem mozzarella – čím více sýra, tím lépe. Pečte v troubě při 180 °C, dokud se sýr nerozteče.
7. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem si vsypejte nakrájenou šalotku a smažte na mírném ohni. Dále do pánve vmíchejte nakrájené žampiony a smažte dohnědasta. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, pak přilijte sójovou omáčku a ochuťte tučnou smetanou na vaření – dobře promíchejte. Nakonec do omáčky přidejte nakrájený čerstvý špenát a ještě chvíli povařte.
8. Na závěr slaný koláč ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte ho s připravenou smetanovo-žampionovou omáčkou se špenátem, ale hlavně podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud vás tento recept zaujal, určitě vyzkoušejte i tento:
Recept líné ženy – stačí navrstvit všechny ingredience a vložit do trouby