Pokud hledáte nápad na vydatné a chutné jídlo, zapečená bramborová roláda plněná kuřecími prsy, zeleninou a sýrem je skvělou volbou. Tato roláda je nejen lahodná, ale i vizuálně působivá – ideální pro rodinnou večeři nebo jako hlavní chod na slavnostní tabuli. Navíc je příprava jednodušší, než by se mohlo zdát, a výsledek stojí za to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak se inspirujte dalšími jedinečnými recepty s KUŘECÍMI PRSY!
Zapečená bramborová roláda plněná kuřecími prsy se zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Bramborový základ:
- 5 brambor
- 3 vejce
- 1 lžička soli (6 g)
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 2 červené sladké papriky
- 1 cibule
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 2 lžíce hladké mouky (40 g)
Ostatní:
- olej – na vymazání pergamenu
- 2-3 lžíce rostlinný olej – na smažení
Náplň:
- 1 cibule
- 600 g kuřecí prsa
- 2 červené sladké papriky
- 2 zelené papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička soli (6 g)
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 1/2 lžičky kmínu
Další:
- 150 g sýr čedar nebo mozzarella
- čerstvá petrželka – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve očištěné a nastrouhané brambory přendejte do mísy, zalijte vodou a opláchnete. Po chvíli je sceďte, vyždímejte přebytečnou vodu a přendejte do druhé mísy.
2. Bramborový základ: Do mísy s nastrouhanými bramborami rozklepněte vejce. Dochuťte solí a černým mletým pepřem. Dále do mísy vsypejte nakrájenou červenou sladkou papriku, cibuli, čerstvou petrželku a přisypejte hladkou mouku – pořádně promíchejte.
3. Vzniklý základ rozetřete na plech vyložený pergamenem a potřený olejem. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 200 °C dozlatova a po upečení základ překrojte na 2 stejné poloviny.
4. Náplň: Do pánve s rozehřátým olejem si vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve vložte nadrobno nakrájená kuřecí prsa, nakrájenou červenou, zelenou sladkou papriku a česnek. Ochuťte majonézou a kečupem. Potom dochuťte solí, červenou mletou paprikou, černým mletým pepřem a kmínem – důkladně promíchejte.
5. Výslednou náplň a strouhaný sýr čedar nebo mozzarella střídavě rozložte na obě poloviny základu a srolujte do rolády.
6. Následně je položte na plech vyložený pergamenem a posypejte navrh strouhaným sýrem a čerstvou nasekanou petrželkou. Pečte v troubě dalších 15 minut při 200 °C dokřupava.
7. Po upečení podávejte s láskou, skvělou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.